briddle

Over mij

Mijn naam is Wiego Bergsma, ik ben een freelance web developer in Groningen. Ik lever websites en webapplicatiesconsultatie en workshops.

Mijn Bedrijf

Briddle is een acroniem voor "BRIDge between Data and Layout Environment", een Content Management Systeem (CMS) dat vanaf 2006 door mij is ontwikkeld via mijn bedrijf Briddle Rich Internet Applications en de Briddle Developer Connection.

Briddle begon als een CMS voor simpele websites en groeide uit tot een voorloper van gehoste CMS systemen als wixx.com. Briddle CMS is vanaf 1 juli 2015 "legacy" software en niet langer beschikbaar. Ik heb Frog Micro CMS geschreven als een alternatief voor eenvoudige websites en gebruik het open-source Content Management Systeem October CMS voor complexere sites.

De Briddle Developer Connection is in 2014 opgegaan in een Coöperatie: The Conditional Pixel Coöperatie (U.A.). Dit is een samenwerkingsverband van ontwikkelaars, vormgevers, trainers en marketeers in Groningen. Wij hebben o.a. Therapieland.nl ontwikkeld, een online platform waar zo'n 45.000 gebruikers blended E-Health behandelingen kunnen volgen. Met Briddle richt ik mij op het geven van trainingen en advies, het ontwikkelen van maatwerk websites met October CMS en sinds 2017 op het blended Computational Thinking platform Owncode.org dat ik ben begonnen.

Ik heb vroeger veel geklommen en interesseer me voor geopolitiek. 

Wiego Bergsma